Акулите от слънчев бряг заминават на световно

Posted on Posted in Новини

10.10.2015 г.

Състезателят на спортен клуб “Съни Бийч Джетски Рейсинг“ – Кристиян Киров и тази година ще представи България на Световното първенство по джетски в Тайланд. Най-бързите мъже на платената във вода, ще мерят сили със своите мощни джетове в Патая на 4,5 и 6 декември. Киров участва на първенството и миналата година, като записа впечатляващо класиране за дебютант, а именно 13-то място от 30 състезателя в неговия клас.

През тази година бургазлията е амбициран до краен предел да се пребори за място в топ 5, като в последните три месеца води тежка подготовка за първенството на планетата. Първоначално Киров се подготвяше в Турция, където през октомври условията за каране на джет бяха перфектни. След това в продължение на четири седмици се наблегна на неговата физическа подготовка, защото Световното първенство освен с най-класните пилоти в този спорт се отличава и със своята продължителност на самите състезания. В петък целият екип на Кристиян Киров потегля за Тайланд, където през следващата седмица ще се проведе последният етап от неговата подготовка. За него е допълнителен бонус, че тази година ще управлява собствения си джет, за разлика от миналата година, когато беше принуден в последния момент да сменя своята състезателна машина.
Преди заминаването републиканския шампион на България за сезоните 2014 и 2015 заяви „Мисля, че имам сили да се преборя за по-добро класиране през тази година и се надявам този път спортния късмет да бъде с нас и да преборим огромната конкуренция“.
Стартовете в Патая, Тайланд ще бъдат на 4,5 и 6 декември, като се очакват през тази година рекорден брой състезатели от целия свят. Подробности около представянето на Кристиян Киров, може да следите на www.jetski.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.